Vin & Vitenskap: Planter i krimetterforskning UTSOLGT

Noen ganger er planter sentrale i oppklaringen av alvorlige krimsaker. Har du lyst til å høre historier om hvordan en skive sitron eller sporene av en rustsopp har vært avgjørende bevis? Eller hvordan en håndfull jord var med på å avsløre en ransliga i Vestfold?

Vin & Vitenskap er et nytt konsept ved Naturhistorisk museum hvor deltagerne får korte og fengende foredrag i en sosial setting med noe i glasset. Den 23. mars arrangeres vår første Vin & Vitenskapskveld. Temaet er "Planter i krimetterforskning". Vi har med oss to botanikere og en krimforfatter som vil fortelle om hvordan planter har spilt en rolle for oppklaring av ulike krimsaker. Det vil bli korte underholdende foredrag, du får se et utvalg planter – og ikke minst mulighet for mingling, spørsmål og samtaler med foredragsholderne. Vert og ordstyrer for kvelden er Petter Bøckmann, zoolog ved Naturhistorisk museum.

Arrangementet vil foregå på Tøyen hovedgård som ligger midt i Botanisk hage. Gården er en av Oslos eldste trebygninger og er til vanlig ikke tilgjengelig for publikum, men brukes som representasjonslokaler for Universitet i Oslo.

Kort om foredragsholderne

Foto: Elina Melteig

Klaus Høiland
Biologiprofessor ved Institutt for biovitenskap ved Universitet i Oslo. Han har blant annet vurdert det såkalte barnål-beviset i Torgersen-saken og bistått Kripos med analyse av fleinsopp. Høiland er kjent som en inspirerende foreleser og har vunnet en rekke priser for sitt formidlingsarbeid og Brageprisen for beste faglitterære bok for utgivelsen "Er det liv er det sopp".

Foto: ?

Anneleen Kool
Førstelektor ved Naturhistorisk museum i Oslo (NHM). Hun forsker på plantesystematikk, etnobotanikk, og identifikasjon av planter gjennom DNA-strekkoder. Et av prosjektene hun jobber med ved NHM dreier seg om hvordan vikingene brukte planter, og hvordan man gjennom plantenes migrasjonshistorie kan se spor etter vikingene.

Jørn Lier Horst
Er en av landets mest erfarne politietterforskere, og en av Nordens mest suksessrike krimforfattere. Horst skriver engasjerende og intelligente kriminalromaner som gir et sjeldent detaljert og realistisk innblikk i hvordan alvorlige kriminalsaker blir etterforsket, samt hvordan både politi og presse arbeider. For sitt forfatterskap er Jørn Lier Horst blant annet belønnet med den norske Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, den nordiske Glassnøkkelen og den prestisjetunge Martin Beck Award

UTSOLGT

Det er dessverre ingen flere billetter igjen til dette arrangementet. Men vi lover at det kommer flere Vin & Vitenskapskvelder i løpet av året.

Pris: 100,-

Inkluderer foredrag og et glass vin eller alkoholfri velkomstdrikk.
I pausene vil baren være åpen. Dette arrangementet krever påmelding og det er plass til ca 70 personer.

Publisert 7. mars 2017 16:28 - Sist endret 21. mars 2017 11:10